Falköpings Riksteaterförening – Jag ville dansa med lyckan

Gladys del Pilar & Anna Bromee berättar om den unika & livsbejakande historien om Edith Piafs liv. En levnadsglad, berörande och unik berättelse som skildras genom Ediths egna ord och klassiska & sällsynta Piaf-sånger på svenska.

Edith Piaf föddes på en trottoar i de fattiga Paris-kvarteren Belleville 1915. Hennes liv var som en saga – från svindlande lycka till bråddjupt sorg.

Hon levde fullt ut i varje sekund, och berörde en hel värld med sina sånger och berättelser.

Gladys del Pilar & Anna Bromee berättar och sjunger i en föreställning som dragit fulla hus vid längre gästspel på bl a Göteborgs Stadsteater och Victoriateatern i Malmö under 2015. Succé-turnén fortsätter 2016.

I föreställningen klingar några av Edith Piafs älskade klassiska sånger. Här sjungs även Edith Piaf-visor som här för allra första gången framförs på svenska, i översättning av Anna Bromee.

Bland annat är det unika Piaf-visor som Anna fått direkt från den idag 93-årige kompositören monsieur Moulin, som skrev sånger för och tillsammans med Piaf i hennes Paris-våning på 1950- och 60-talet.

Föreställningen är en känslosam och levnadsglad musikalisk enaktare på en timme.
Den kan även spelas som helaftons-föreställning i två akter om så önskas.

Sångerna sjungs till special-arrangerade, backtracks, inspelade med full orkester med både stråk och blås för denna föreställning.

Piaf-skivan Jag ville dansa med lyckan, där Anna sjunger solo och i duett med Babben Larsson, Gladys del Pilar & Kajsa Ernst – släpptes 2015. Där finns bland annat de unika sångerna ur föreställningen med, och klassiska Piaf-sånger i nya översättningar och arrangemang.

Då är det prick 100 år sedan Edith Piaf föddes. Och hon ångrade ingenting.

Längd: 1h.

Showstart: 17.00.

Övrig info
Hörslinga finns på: Rad 1 plats 19-25, Rad 2 plats 20-26 samt Rad 3 plats 22-28
Gruppbokningar och övriga frågor: 0515-686100
Biljetter finns även att köpa på Hotell Falköping.